sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Waipukuraussa tapahtuu..

Ja niin kouluvuosi päättyi Uudessa-Seelannissa ja Waipukuraunkin oppilaat pääsivät kesälomalle. Kesälomien alkua ja joulun odotusta juhlitaan kaikissa kaupungeissa jouluparaatin muodossa. Ja niin Waipukuraun kadut täyttyivät kaikesta liikkuvasta ja kimaltelevasta. Söpöä, söpöä ja ihanaa, sekä paljon vaivaa nähty. Omat kulkupelit olivat mm lastentarhalla, koululla, tanssikoululla, moottorikerholla, diinareilla, palomiehillä ja niin poispäin. Kovimman metelin sai aikaan pakollinen säkkipilliorkesteri, joka veti kyllä hyvin. Aivan turhaan säkkipilliä hyljeksitään - sitä pitää vaan osata soittaa. Nämä osasivat ja osasivat vielä marssiakin sotilaallisesti vaikka keski-ikä bändissä olikin aika korkea. Vaaleanpunaisin ihme oli jonkinsortin vaaleanpunainen Barbie vankkuri, missä vaaleanpunaista prinsessaa veti tietysti vaaleanpunaiset ponit. Eniten myötätuntoa kuitenkin sai osaakseen poni, joka oli puettu lampaaksi (lehmänä olo ponilta ei varmaan onnistuisikaan). Kulkueen kruunasi tietysti Father Christmas, jolla oli aikaslailla kurittoman näköisiä tonttuja reessään. Kulkue meni pääkadun päähän, kiersi korttelin ja palasi takaisin. Kestoa noin 40 minuuttia. Helteisenä päivänä jopa tonttujenkin meininki alkoi hyytyä heidän palatessaan, kulkueen  nuorimmat osallistujat vetivät jo hirsiä paluumatkalla. Tämä muistutti meidän abi-ajelua karkinheittoineen ja koristelluine kuorma-autoineen.
Kuvia: http://magictrip.kuvat.fi/kuvat/4.+Jouluparaati/


Sunnuntai oli iso päivä. Kansallisesti merkittävät laukkakilpailut pidettiin ihan meidän naapurissa. Pakko mennä!
Selkeästi suurensorttinen koko kansan kokopäivätapahtuma. Perheet saapuivat picnicvarusteineen paikalle. Klubin jäsenet olivat omassa aitauksessaan ja muu kansa omassaan. Enemmän kaljaa kului muun kansan puolella... Yllättävän viihdyttävä tapahtuma vaikkemme lyöneetkään vetoa. Kuusi tuntia hurahti kisoja ja ihmisiä katsellessa. Rouvat olivat panneet päällensä parastansa ja jännityksellä seurasimme kuinka kävely piikkareilla hiprakassa epätasaisella tontilla onnistuu. No, hyvinhän se meni. Lopuksi kukkamekoille ja hassuille hatuille löytyikin syy. Yleisöstä kokoonpantu muotishow oli ohjelma jota kannatti odottaa. Oikein very nice!

Itse laukkakisan meno oli kovaa ja jockeyt pieniä. Kevyenpuoleiset jockeyt olivat aivan hiirulaisia uljaiden kavioeläinten rinnalla. Aika etevää mitä pienellä piiskalla pienikin saa aikaiseksi. Hevoset olivat oman kisansa jälkeen vielä ihan täpinöissään ja osaa oli vaikea tallihenkilökunnan toimesta hillitä.
Seuraavaan kertaan!
Ja kuvia: http://magictrip.kuvat.fi/kuvat/5.+Laukkakisat/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti