torstai 8. joulukuuta 2011

Puutarhasta pöytään

Onpa mukavaa kuinka paljon meidän tarinoita luetaan. Voitteko kuvitella, että kahdessa viikossa näitä sivuja on katsottu 340 kertaa, yhteensä kymmenestä eri maasta! Yritämme olla aktiivisia tästäkin edes. On kiva myös lukea teidän kommentteja sekä tässä blogissa, että kuvasivuilla. Laittakaa vaan niitä lisää.
Maisemia emme ole kovinkaan hyvin onnistuneet kuvaamaan. Ne ovat kyllä kuvankauniita, mutta meidän kuvaamina eivät ole tulleet oikeuksiinsa. Harjoittelemme vielä maisemakuvausta ja nyt keskitymme mallikuviin, koska eräs mallikin on hyvin innokas.
Elämä on asettunut uomiinsa. Oleskelemme aika paljon tässä talossa ja puutarhassa, koska täällä on niin mukavaa. Lisäksi tavoitteenamme kaikilla on tehdä paljon koulutöitä pois, jotta voimme pitää kunnon joululoman. Tällä viikolla on ollut voimakkaita kuurosateita, mutta sehän helpottaa puutarhan kasteluhommia. Tällä kertaa laitankin kuvia kasvimaasta. Vaikka kesä on vasta aluillaan, on kasvimaa pullollaan syötävää. Aivan kaikkia kaali- ja salaattilajikkeita en ole vielä selvittänyt. Emme myöskään osaa käyttää yrttejä hyväksi samalla tavoin kuin täällä tehdään.

Kävimme eilen jo toistamiseen Napierin art deco -tyylisessä kaupungissa. Kaupunki on aivan ihastuttava ja olemme jopa tutustuneet siellä ihmisiinkin. Toistan jo itseäni, mutta on niin ihmeellistä miten helposti ihmisiin täällä tutustuu. Olemme kohta menossa aamukahville erään paikallisen rouvan kotiin ja katsomaan samalla hänen ruusupuutarhaansa. Eilen uitiin paljon Napierin ulkokylpylässä, oli todella lämmin päivä. Tänään näyttä pilviseltä ja menemme hakemaan kirjastosta lisäosia Taru Sormusten herraan. On mukavampi käydä kuvauspaikoissa, kun on ensin katsonut elokuvat. Viikonloppuna mennään ainakin koiranäyttelyyn, jossa naapurin koirat kilpailevat ja tehdään myös jokin pidempi vaellusreissu. Kiva, että olette saaneet koko maahan lumipeitteen, joten toivotamme teille kylmiä kelejä.

Kuvia puutarhasta: http://magictrip.kuvat.fi/kuvat/7.+Puutarhasta+p%F6yt%E4%E4n/

3 kommenttia:

  1. Kuten jo aikaisemmin kirjoitin, niin talon omistajat saivat parhaat mahdolliset hoitajat puutarhalleen :) Ja Jonna Taikan kera paljon iloa kyseisestä hommasta. Yhtään en ihmettele, että viihdytte!
    Uusiin ihmisiin tutustuminen on aina kivaa ja saatte varmaan kaikilta joitain hyviä vinkkejä jatko-oleskeluanne varten. Ymmärrän hyvin mitä tarkoitat, kun jaksat olla niin iloinen ihmisten tavasta ottaa kontaktia ja tehdä tuttavuutta. Elämä olisi täälläkin niin paljon mukavampaa, jos olisimme itsekin tuollaisia :) Onko muuten seuraava asuinpaikka ja seuraavat velvollisuudet jo valittu?
    Tänne kuuluu pimeää ja harmaata, mutta omaan elämään tuli hieman jännitystä, kun sain taas viedä Vickeä lääkäriin ja tulehdusarvot nousi yli 200:n. Hevoskuurilla penisilliiniä tauti taisi tulla hoidettua, ja tavattiin samalla pari kielitaidotonta terveyskeskuslääkäriä. Lääkekuuri tuli tosin tutulta lääkäriltä, joka "pelasti" meidät Marian tunteja vievästä potilasjonosta. Ja uskoi mua, kun kerroin mitä lääkettä kannattaisi määrätä.. ;) Koulu päättyi viime perjantaina, nyt väsään viimeisiä kirjoitustehtäviä ja pyörähdän tällä viikolla Tukholmassa. Joulufiiliksestä ei ole tietoakaan, mutta ehkä se tulee ensi viikolla, kun viritän lisää jouluvaloja??

    Kiva, että viitsit kirjoittaa ja kiva, että otatte kuvia!!!! Klo 15.36 ja ulkona melkein pilkkopimeää..

    VastaaPoista
  2. Tämmösiä teiltäpäin löytää (linkki). Olkaa varovaisia ;). Lunta on jo 15 cm, toissapäivänä 25 astetta pakkasta nyt +1 astetta lämmintä.

    VastaaPoista
  3. Moikka ja terkut täältä pimeästä Suomesta! Joulukiireiden keskellä emme ole teidän blogia ihan joka päivä ehtineet seuraamaan. Kuvista ja kertomuksista päätellen, reissu on kuitenkin alkanut teillä tosi mukavasti!

    Tässä on yksi hyvä kirja, mistä löytyy tarkemmin nuo Taru Sormusten Herrasta kuvauspaikat, jos haluatte niitä lähteä bongailemaan. Näitä löytyy varmasti kaikista kirjakaupoista, itse ostimme tämän yhdeltä Lord-kierrokselta.

    Ian Brodie: The Lord of the Rings Location Guidebook: Extended Edition

    Nauttikaa olostanne siellä lämpimässä ja oikein leppoisaa Joulun aikaa sinne palmujen katveeseen :-)

    Toivoo,

    Soili & Antti

    VastaaPoista