perjantai 25. marraskuuta 2011

Auton osto

Ensimmäinen suuri tehtävä Aucklandissa oli auton ostaminen. Kriteereinä oli löytää reilusti alle 200.000 km ajettu, max. 5000 € maksava vani automaattivaihteella, jossa olisi paikat 7-8 matkustajalle ja jossa istuinten selkänojat saisi kaadettua alas niin, että autossa mahtuisi nukkumaan makuuasennossa. Lisäksi mukaan olisi mahduttava tavaraa neljän lätkäkassin verran. Olimme ystäviemme avustuksella löytäneet www.trademe.co.nz -sivuston jossa myydään mitä vaan. Myös autojen sähköinen ilmoittelu ja myynti on keskitetty sinne. Kriteerimme täyttäviä autoja löytyikin pelkästään Aucklandin alueelta 150 yksilöä. Katselimme vaihtoehtoja jo Suomesta käsin, koska olimme kuulleet, että parhaat menee heti. Eihän suomalainen kuitenkaan osta sikaa säkissä, vaan oli päästävä potkimaan renkaita. Niinpä nukuttuamme pahimman matkauupumuksen yli, lähdimme laina-autolla kiertelemään autokauppoja. Ensimmäisenä päivänä olimme jo hyvin lähellä kaupan tekoa, mutta suomalainen haluaa myös vertailla, joten toisena päivänä teimme kaupat punaisesta Toyota Estimasta hintaan 4000 NZD eli noin 2300 €. Automaattivaihteet, ABS, Airbagit, turvavyöt 8 hengelle ja riittävästi tilaa kapsäkeille. Otimme myös vakuutukset auton hajoamisen varalta + tietysti suositeltavan liikennevakuutuksen. Se ei ole täällä pakollinen vaan suositeltava!?.
Autoiluun tottuu aika helposti kun muistaa että itse istuu aina keskiviivan puolella ja seuraa liikennettä. Ainoa hankalampi asia on muistaa, että vilkku on väärällä puolella. Kääntyessä tulee laitettua vahingossa pyyhkimet päälle.

Hankimme myös makuupussit ja -alustat, maantiekartat, paikalliset sim-kortit ja kasan adaptereita. Tässä kohtaa haluamme julkisesti kiittää Mariaa ja Davidia, joita ilman olisi ollut todella vaikea suoriutua näistä hankinnoista. Lapset ovat saaneet oleskella kotona Marian kanssa autoa etsiessämme ja ilman Davidin autoa emme olisi päässeet liikkeelle. Nyt neljä yötä täällä majailtuamme lähdemme  jatkamaan matkaa kohti Waipukurauta, jossa tapaamme illalla uuden isäntäperheemme ja arvoisat kolme kissaa, jotka tulevat saamaan loistavaa hoitoa isäntien lähtiessä Eurooppaan 6-viikon lomalle.

Oulalla on tipahtanut hammas joka maassa tällä matkalla :-)

2 kommenttia:

  1. Hienoa, että pääsitte perille ja löysitte nopeasti auton!! Me seuraamme aktiivisesti teidän blogia, pitäkää kissoista huolta ja nauttikaa kauniista Uudesta-Seelannista!

    VastaaPoista
  2. Hienon värinen auto ja muutenkin mukiinmenevän näköinen - mahtaakohan se olla munamiehen auto kun on vähän sen muotoinen. Seuraamme uteliaina teidän matkaa. arijasirpa

    VastaaPoista